Pharmagora Klaszter logó

Kutatás-fejlesztés

Funkcionális élelmiszerek

Az utóbbi évtizedben felerősödtek azok a kutatási törekvések, amelyeknek célja a funkcionális élelmiszerek előállítása. Ebbe a csoportba tartozó élelmiszerek előnye, hogy tartós fogyasztásuk csökkentheti egyes betegségek előfordulásának gyakoriságát. Az irodalomban fellelhető legtöbb kísérletet az élelmiszerek zsírsavösszetételének módosítása, továbbá vitamintartalmának növelése céljából végezték.

A Klaszter egyes tagvállalatai 2005 óta folytatnak kutatásokat ezen a területen, melyek eredményei a Futó projektek menü pont alatt találhatók.

Étrend kiegészítők
Gyógyszerfejlesztés (generikus)

Világszerte nő a már ismert hatástani és az ehhez kapcsolódó terápiás területtel rendelkező készítmények újabb hatás irányának keresése, vagy terápiás területének kiterjesztése. A MEDITOP és CERA-MED Kft., amely jelentős múlttal rendelkezik e termékek technologizálásában és gyártásában a Klaszter tudományos és műszaki hátterével sikeres portfolió- és ezzel együtt piacbővítést ért el a bőrgyógyászat (módosított MYCOSID, orális inzulin), a kardiovaszkuláris és anyagcsere (VITION) betegségekre ható generikus és gyógyszer-kombinációs piaci területeken.

Pre-klinikai, metodikai eljárások
Pre-klinikai műszerfejlesztés
Orvos diagnosztikai eljárások (műszerfejlesztés)
Hardver/szoftver, adatstruktúra fejlesztés