Pharmagora Klaszter logó

Rólunk

Az egészség- és gyógyszeripar területén aktív PharmAgora Életminőség Klasztert (akkor még Pharmapolis néven) 11 kis- és középvállalkozás hozta létre 2007-ben, azzal a céllal, hogy összefogja az alapító vállalatok piaci és fejlesztési tevékenységét és erősítse a piacon elfoglalt pozíciójukat.

A Klaszter sikerének – számos fejlesztés megvalósítása, termékek piacra vitele, több hazai, és EU-s pályázat megnyerése - titka a tagok közti közel egy évtizedes együttműködésben, a közös piaci szegmens nyújtotta egységes piaci fellépésben és az innovatív ötletek precíz megvalósításában rejlik.

 


 

A Klaszter működésének eredményességét 2008-ban a Pólusiroda is elismerte, így a PharmAgora Klaszter elsők között nyerte el az Akkreditált Innovációs Klaszter címet.

A hazai minősítés mellett a Klaszter a nemzetközi Cluster Excellence kritérium felé is elkötelezte magát, és megszerezte a "European Cluster Excellence Initiative Bronze Label Certificate”-t.       

                                                            bronzelabel


2009-ben a tagok egyhangú döntése alapján a Klaszter nevet változtatott és PharmAgora Klaszterként működik tovább. A Klaszter jelenleg 25 tagból áll, amelyből 19 kis-és középvállalkozásnak minősül.

A Klaszter legígéretesebb projektjei olyan innovatív területekre irányulnak, mint a funkcionális élelmiszer, az étkezés kiegészítők, a gyógyszer kombinációk, az ezen területekre irányuló klinikai és pre-klinikai műszerfejlesztések, valamint klinikai vizsgálatokhoz kapcsolódó adatmenedzsment, biostatisztika és átfogó, szigorú minőségbiztosítás.