Pharmagora Klaszter logó

Sikeresen zárult Klaszter projektek

2012 év végén sikeresen zárult a Klaszter alábbi két projektje:

1. Az AdWare Research Kft. által 2012. novemberében sikeresen zárult projekt célja az volt, hogy elősegítse és támogassa a cég részvételét a PATHWAY-27 interdiszciplináris FP7-es fejlesztési projektben. Az Új Széchenyi Terv/ Kutatási és Technológiai Innovációs Alap keretében az „ösztönzés az Európai Unió 7. kutatási-, technológiafejlesztési és demonstrációs keretprogramjában (FP7) és egyéb közös EU-s kezdeményezésekben való magyar részvétel támogatására” című pályázati kiíráson nyertes pályázat közel 2,5 millió forinttal támogatta a nemzetközi projekt előkészítését, illetve a már nyertes projekt szerződéskötési folyamatának gördülékenységét. Az öt évig tartó nemzetközi projekt 2013. február 1-én indult. A cégről és a projektekről bővebb információt a www.adwareresearch.com honlapon olvashatnak.

2. Az Új Széchenyi Terv keretében a „Vállalati együttműködés és klaszterek támogatása” című pályázati kiíráson részesült közel 50 millió forintos támogatásban az AdWare Research Kft által vezetett 4 tagú konzorcium. A konzorciumi pályázat 1,5 éves megvalósítási periódust követően 2012. december végén sikeresen zárult. A projekt keretében 4 klaszter tag részesült közvetlen támogatásban, a klasztermenedzsment támogatásán keresztül, illetve a beszerzett eszközöknek köszönhetően pedig további klasztertagok élvezhették a támogatás nyújtotta előnyöket. A pályázat keretében beszerzésre került a Toxi-Coop Zrt részéről egy in vitro szív és szövetpreparátum vizsgáló rendszer és egy in vivo viselkedés vizsgáló rendszer, az Experimetria Kft. részéről egy ökotoxikológiai permetezőrendszer és egy folyadék szcintillációs számláló, illetve a Cera-Med Kft által celluláris farmakológiai laboratóriumi műszerek és egy kardiovaszkuláris telemetriás rendszer. A beszerzett eszközök a Toxi-Coop Zrt balatonfüredi telephelyén lettek üzembe helyezve. A pályázat projektmenedzsment tevékenységei keretében a klasztermenedzsment szervezetnek, illetve a klaszter tagoknak lehetősége nyílt:

· hazai és nemzetközi kiállításokon, konferenciákon való részvételre,

· újabb projektek generálására

· a Klasztert népszerűsítő marketing eszközök beszerzésére

· a Klaszter operatív működéséhez támogatást nyerni.

A pályázatnak köszönhetően a Klaszter tagjainak száma 26-ra növekedett, hazai és nemzetközi elismertsége tovább erősödött.